All I Want For Christmas Is You

JulsÄngen All I Want For Christmas Is You.

  • JulsĂ„ngen All I Want For Christmas Is You Ă€r en jullĂ„t med Mariah Carey.
  • Text och musik: Mariah Carey, Walter Afanasieff.
  • All I Want For Christmas Is You Ă€r med pĂ„ Mariah Careys julskiva Merry Christmas som kom 1994.
  • I filmen Love Actually spelas julsĂ„ngen av barn och lĂ€rare pĂ„ skolans julavslutning. DĂ„ Ă€r det Olivia Olson som sjunger All I Want For Christmas Is You.

Fler engelska jullÄtar hittar du pÄ sidan med Christmas lyrics.

Handling

Vad handlar All I want for Christmas is You om?

Jo, det hÀr.

All I want for Christmas is You blir pĂ„ svenska ungefĂ€r “Allt jag vill ha i julklapp Ă€r dig”. Och det Ă€r förstĂ„s precis det julsĂ„ngen handlar om.

Jaget i texten, som vi kan kalla för Mariah Carey, börjar med att tala om att hon inte vill ha mycket till jul och att det egentligen bara finns en sak hon vill ha.

Hon bryr sig inte om julklapparna under julgranen och kÀnner heller inget behov av att hÀnga upp julestrumpan ovanför den öppna spisen.

Mariah sĂ€ger sig inte bli gladare av om jultomten kommer med leksaker pĂ„ juldagen (julklapparna delas ut pĂ„ juldagen i amerika), utan det som betyder nĂ„got Ă€r att hennes enda önskan uppfylls: “Allt jag vill ha i julklapp Ă€r dig”.

Lite senare i julsÄngen berÀttar Carey att det inte spelar nÄgon om det kommer snö, hon kommer ÀndÄ bara att stÄ under misteln och vÀnta pÄ att bli kysst. Hon struntar dessutom i att att skriva önskelista (O, hemska tanke!) och tÀnker alltsÄ inte skicka nÄgon lista till jultomten pÄ nordpolen.

Nej, Mariah Carey tÀnker minsann inte hÄlla sig vaken för att höra ljudet frÄn renarna nÀr jultomten kommer farande. Det enda hon vill Àr att hennes allra högsta önskan ska bli uppfylld.

Och vid det hÀr laget vet vi förstÄs precis vad denna önskan innebÀr: All I want for Christmas is You!

Slutligen verkar hon tycka att ljusen lyser vÀldigt starkt överallt och hör ljudet av barnskratt, sÄng och bjÀllror komma farande genom luften. Inget av detta bryr sig dock Mariah Carey om, hon vill bara att hennes Àlskling ska stÄ dÀr utanför dörren.

Om minsta tvivel funnits hos lyssnaren Ă€r det nu som bortblĂ„st – Mariah Carey menar allvar!

Hon avslutar sÄngen med att om och om igen maniskt skandera:

All I Want For Christmas Is You!

Och vem vet, kanske Ă€r det just dig Mariah Carey vill ha i julklapp. 😉

Text

Texten – lyrics – till All I Want For Christmas Is You.

TyvÀrr tillÄter inte upphovsrÀtten att vi Äterger hela texten hÀr. Men det finns massor av fria texter hÀr pÄ JulsÄnger! Vill du sjunga pÄ engelska har vi till exempel alla hÀrliga Christmas Carols.

SÄ hÀr börjar i alla fall All I want for Christmas is You. Citat:

“I don’t want a lot for Christmas
There is just one thing I need
I don’t care about the presents
Underneath the Christmas tree”

Har du Spotify kan du lyssna pÄ lÄten (och varför inte ta ut texten sjÀlv?):