All I Want For Christmas Is You

Julsången All I Want For Christmas Is You.

  • Julsången All I Want For Christmas Is You är en jullåt med Mariah Carey.
  • Text och musik: Mariah Carey, Walter Afanasieff.
  • All I Want For Christmas Is You är med på Mariah Careys julskiva Merry Christmas som kom 1994.
  • I filmen Love Actually spelas julsången av barn och lärare på skolans julavslutning. Då är det Olivia Olson som sjunger All I Want For Christmas Is You.

Fler engelska jullåtar hittar du på sidan med Christmas lyrics.

Handling

Vad handlar All I want for Christmas is You om?

Jo, det här.

All I want for Christmas is You blir på svenska ungefär “Allt jag vill ha i julklapp är dig”. Och det är förstås precis det julsången handlar om.

Jaget i texten, som vi kan kalla för Mariah Carey, börjar med att tala om att hon inte vill ha mycket till jul och att det egentligen bara finns en sak hon vill ha.

Hon bryr sig inte om julklapparna under julgranen och känner heller inget behov av att hänga upp julestrumpan ovanför den öppna spisen.

Mariah säger sig inte bli gladare av om jultomten kommer med leksaker på juldagen (julklapparna delas ut på juldagen i amerika), utan det som betyder något är att hennes enda önskan uppfylls: “Allt jag vill ha i julklapp är dig”.

Lite senare i julsången berättar Carey att det inte spelar någon om det kommer snö, hon kommer ändå bara att stå under misteln och vänta på att bli kysst. Hon struntar dessutom i att att skriva önskelista (O, hemska tanke!) och tänker alltså inte skicka någon lista till jultomten på nordpolen.

Nej, Mariah Carey tänker minsann inte hålla sig vaken för att höra ljudet från renarna när jultomten kommer farande. Det enda hon vill är att hennes allra högsta önskan ska bli uppfylld.

Och vid det här laget vet vi förstås precis vad denna önskan innebär: All I want for Christmas is You!

Slutligen verkar hon tycka att ljusen lyser väldigt starkt överallt och hör ljudet av barnskratt, sång och bjällror komma farande genom luften. Inget av detta bryr sig dock Mariah Carey om, hon vill bara att hennes älskling ska stå där utanför dörren.

Om minsta tvivel funnits hos lyssnaren är det nu som bortblåst – Mariah Carey menar allvar!

Hon avslutar sången med att om och om igen maniskt skandera:

All I Want For Christmas Is You!

Och vem vet, kanske är det just dig Mariah Carey vill ha i julklapp. 😉

Text

Texten – lyrics – till All I Want For Christmas Is You.

Tyvärr tillåter inte upphovsrätten att vi återger hela texten här. Men det finns massor av fria texter här på Julsånger! Vill du sjunga på engelska har vi till exempel alla härliga Christmas Carols.

Så här börjar i alla fall All I want for Christmas is You. Citat:

“I don’t want a lot for Christmas
There is just one thing I need
I don’t care about the presents
Underneath the Christmas tree”

Har du Spotify kan du lyssna på låten (och varför inte ta ut texten själv?):